Stránka 15 z 29

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 08:15
od KoZLiCeK
tomash píše:Včera jsem nasadil na testy jeden spoj B24. Vzdálenost 3.2 km, 2x40Mhz kanál.
Držáky jsou na h...o. Chce to předělat na něco s přesnějším směrováním.
Při konfiguraci je nutno zadat "UNLOCK CODE" který se vygeneruje na stránkách mimosa.co po registraci a přihlášení.
V žádosti o vygenerování kódu zadáváte umístění spoje. Ve chvíli když zadáte Českou republiku tak to omezí výkon dle českých norem na -13 dbm což je pro směrování spoje žalostně málo, obzvláště pak s těmi držáky.
Při zadávání lokace je možno zvolit i jinou zemi, například ARUBA, problémem ale je, že se po cca 20 minutách se jednotky vyresetují s hláškou že GPS lokace nesouhlasí s lokací uvedenou při žádosti o UNLOCK KEY. Jediné řešení je použít lokaci CZECH REPUBLIC a zaškrknout políčko " operated in licence mode" V tu chvíli jde výkon navýšit na 4dbm což už je pro směrování dostatečné.
Spoj zatím v provozu 24 hodin, bez výpadků s propustností 200Mbit FD.

objevil si objevene..hold je to taky na pi.. spoj.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 09:09
od Ispič
Přesně tak, pokud by sis pozorně přečetl alespoň půlku tohoto vlákna před koupí, vůbec bys nad tím ani neuvažoval a ušetřiil by sis finance. Ten spoj je koncipován do řádově stovek metrů a ne 3 km proboha.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 09:17
od svestka
tomash píše:zaškrknout políčko " operated in licence mode"


hledám a nevidím. díky :)

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 09:45
od Gemb
Na 3km mi to nevychadza dobre ani s vykonom +4dbm. S takym vykonom je to tak na 2km. Na 1km si uz kazdy da 60ghz, legalne pouzivat tento spoj u nas je sracka.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 10:15
od tomash
Ispič píše:Přesně tak, pokud by sis pozorně přečetl alespoň půlku tohoto vlákna před koupí, vůbec bys nad tím ani neuvažoval a ušetřiil by sis finance. Ten spoj je koncipován do řádově stovek metrů a ne 3 km proboha.


Pokud jsi cetl muj prispevek, tak jsem v nem psal ze jsem to nasadil na TEST proto 3 km.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 10:20
od tomash
Gemb píše:Na 3km mi to nevychadza dobre ani s vykonom +4dbm. S takym vykonom je to tak na 2km. Na 1km si uz kazdy da 60ghz, legalne pouzivat tento spoj u nas je sracka.


Taky to tak vidim.
I kdyz 60Ghz na 1 km je taky jodne na hrane

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 10:26
od Gemb
Hej, silna dazd to splachne...jedine aktivna zaloha.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 13:11
od thanui.linux
Alternativně tomu lze zamezit přístup k netu a tlačit ARUBU případně Afriku. To by se LOCK nemel projevit. Nicméně to není v souladu s pravidly pro ČR.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 15:57
od Myghael
To je sice pěkné, ale ještě potřebuješ odstínit GPS v tom krámu.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 17:03
od thanui.linux
Ono to snad v sobe ma souradnice celeho sveta?

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 17:07
od Gemb
Otazka znie, co vsetko to posiela do sveta okrem GPS suradnic ? :nerd:

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 16 May 2018 17:19
od hocimin1
Gemb píše:Otazka znie, co vsetko to posiela do sveta okrem GPS suradnic ? :nerd:


Tak 26. Kvetna by si slo tuto informaci vyzadat.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 18 May 2018 11:50
od hocimin1
Zkousel jste nekdo napajet tu mimosu jinak nez originalnim napajecem.
Ja jsem testnu menic z 12 na 48 a normalni mikrotik 1G POE. Nabehne to dostanu se na to, download normalne zmerim, ale upload je bez sance. Mysleno ani kB.

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 18 May 2018 13:05
od Jouda
Měl jsem to přes Mikrotik 1G PoE na jednom zdroji MeanWell 155C s AL10 a AL18 a po půl hodině to shazovalo zdroj, po oddělení na vlastní PoE zdroj od Mimosy to jede ok. Zkusím příští týden dát jiný zdroj a poreferuju

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Napsal: 18 May 2018 15:22
od ludvik
Všechny ostatní Mimosy lze napájet passivním poe. 48V samozřejmě, po všech 4 párech stoprocentně. Fungují i na 2 párech ... Že by zrovna tento typ nešel? Se mi nějak nezdá ... Napájené zařízení v 802.3AF/AT je totiž bez inteligence, ví prd jestli zdroj tohle umí nebo ne. Jenom to chce skoro půl ampéry a bůhví kolik při bootu (proto je to oficiálně AT).
https://forum.netonix.com/viewtopic.php ... =70#p18876