24GHz Mimosa B24 1Gbs.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
SpeedyGT
Příspěvky: 54
Registrován: 3 years ago

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Příspěvekod SpeedyGT » 1 week ago

Ping je závislý na tom jak je jednotka nastavena, konkrétně jak je nastaven Traffic Split a pokud není na auto tak také velikost TDMA okna v ms. Nejnižší odezvu má jednotka na nastavní auto v Traffic Splitu, cca 1-2ms z jedné na druhou, při 4ms TDMA okna a zvoleném fixním poměru je to dost - cca 9-10ms.
0 x

kure05
Příspěvky: 664
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod kure05 » 1 week ago

No, moc nevěřím, že se to s lepším signálem zlepší. Ten první zvýšenej ping byl v režimu 1x80 FD a pak sem to přepl na 2x80 a to ten ping
spadl o něco níž.

EDIT: vše co popisuješ je nyní na auto.
0 x

pgb
Příspěvky: 303
Registrován: 1 year ago

Příspěvekod pgb » 1 week ago

bohužel se dostanu k nasazení až příští týden .... na stole ten ping byl o dost lepší, takhle to je skoro tragédie, uvidíme podle různých nastavení jak psal SpeedyGT
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5306
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 1 week ago

každopádně na prezentantaci alternetiva jako byl jeden bod který říkal že ping je menší jak 1ms tak jaksi ehm ehm
0 x
Ufff, zajímalo by mě jestli vlákno "60GHz" překoná flame vlákno o "PBM10" :D

SpeedyGT
Příspěvky: 54
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod SpeedyGT » 1 week ago

No takhle - Ignite měl s prvníma firmwarama odezvu přes spoj taky dost KO, ale později se to výrazně zlepšilo tak uvidíme.

Teď to mám nastaveno 2x80Mhz, 75:25, TDMA 2ms a při trafiku 200M odezva 5-12ms, bez provozu 4-6ms.
0 x

patriklefka
Příspěvky: 10
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod patriklefka » 1 week ago

400m - target -55.7dBm - skutečnost -53,8dBm při nižší vlhkosti a v noci, za lehkého deště a po dešti -54,3dBm, PHY Tx/Rx (Mbps): 1300 / 1560, MAC Tx/Rx (Mbps): 780 / 936, Noise -94dB v celém pásmu, 2x80Mhz - vše v limitu a na auto, ping 1ms, při zátěži 1-2ms semtam 5-10ms, při max. zátěži 1-2ms sem tam 5-10ms.

Pozn.: netuším proč je download na nižším rate, ale vliv na naměřené rychlosti to nakonec nemá

Naměřené rychlosti:

- test od klienta přes speedtest.net 120/240Mbit(netuším proč zrovna download byl takto menší, nicméně test na tyto rychlosti najíždí hodně pozvolna, ze začátku jsou to desítky Mbit a až na konci testu se dosahuje max. rychlostí/Siklu na tom samém sajtu testuje od počátku na své max. rychlosti)
- test přes UBNT speedtest cca 512/530Mbit(mění se od 460 do 620 Mbit)

Komentář:

Provedení držáku není nic moc, ladění není tak snadné a rychlé, obé samozřejmě odpovídá ceně. Naměřené rychlosti nejdou nad 500Mbit ani při zrušení auto, nicméně pokud nastavím TXpower na -23dBm a tím simuluji, buď špatné počasí(100mm/h) nebo vzdálenost 900m, ikdyž se MAC Tx/Rx sníží na 468Mbit, tak i přes to změřím 500Mbit v obou směrech. Výhodu vidím hlavně v ceně(kdy se dá celý spoj odečíst jednorázově), dobré je i nastavení kanálů a výkonu, kdy i při zátěži spoje nedojde k jeho rozpojení(max. se ztratí jeden ping). Zatím se spoj nekousl, ani se nechoval nijak nestandardně. Nicméně ještě se uvidí jak to bude reálně při nějaké větší průtrži, zda se neotočí při velice silném větru, jak se bude chovat při +40°(a za rok při -20°), zda se nezačne kousat apod.

Čekal jsem vyšší rychlosti, hlavně přes speedtest.net, ale asi jsem rozmlsanej od Siklu. Na víc jak 400m to nasazovat nebudeme.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1023
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Gemb » 1 week ago

Na 400m si mozete dat neskor aj lhg60 ktore da viac a bude ovela lacnejsie.
1 x

patriklefka
Příspěvky: 10
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod patriklefka » 1 week ago

Dobrý den,

to sice ano, ale zatím jsou v ČR spoje na 60 GHz pro stálé venkovní instalace vyloučeny a tudíž nelegální.
1 x

pedro4444
Příspěvky: 596
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod pedro4444 » 1 week ago

SpeedyGT píše:No takhle - Ignite měl s prvníma firmwarama odezvu přes spoj taky dost KO, ale později se to výrazně zlepšilo tak uvidíme.

Teď to mám nastaveno 2x80Mhz, 75:25, TDMA 2ms a při trafiku 200M odezva 5-12ms, bez provozu 4-6ms.


aky vies maximalne z toho vytrieskat traffic?
0 x

komenski
Příspěvky: 30
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod komenski » 1 week ago

patriklefka píše:Dobrý den,

to sice ano, ale zatím jsou v ČR spoje na 60 GHz pro stálé venkovní instalace vyloučeny a tudíž nelegální.


Všeobecné oprávnění č. VO-R/10/12.2017-10 z prosince 2017 ještě neplatí??
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 858
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 1 week ago

komenski píše:
patriklefka píše:Dobrý den,

to sice ano, ale zatím jsou v ČR spoje na 60 GHz pro stálé venkovní instalace vyloučeny a tudíž nelegální.


Všeobecné oprávnění č. VO-R/10/12.2017-10 z prosince 2017 ještě neplatí??

plati ale zarizeni nesplnuje normu pro SRD...
1 x

patriklefka
Příspěvky: 10
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod patriklefka » 1 week ago

Dobrý den,

samozřejmě, že platí, ale pouze pro zařízení krátkého dosahu. Bohužel dle zástupců ČTÚ nelze pevné venkovní datové spoje považovat za zařízení krátkého dosahu a proto se na ně nedá toto VOR použít. Nicméně se to má prý v nejbližší době změnit.
1 x

Uživatelský avatar
Alternetivo
Příspěvky: 17
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Alternetivo » 6 days ago

Návod na instalaci je k dispozici zde https://www.alternetivo.cz/img.asp?attid=586283

nebo v souvisejících dokumentech u produktu https://www.alternetivo.cz/mimosa-b24-r ... 62709.html

Pokud chcete využívat veškeré možnosti spoje, postupujte dle návodu.
0 x

pgb
Příspěvky: 303
Registrován: 1 year ago

Příspěvekod pgb » 6 days ago

testovací spoj ... 500m režim 2x20 ... propustnost 260Mps HD
latence na prázdno

Kód: Vybrat vše

64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=17 ttl=63 time=1.04 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=18 ttl=63 time=1.10 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=19 ttl=63 time=0.880 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=20 ttl=63 time=0.893 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=21 ttl=63 time=1.40 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=22 ttl=63 time=0.913 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=23 ttl=63 time=1.02 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=24 ttl=63 time=1.14 ms


latence při 100/100Mbps TCP duplex btest 20 spojení

Kód: Vybrat vše

64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=14 ttl=63 time=2.32 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=15 ttl=63 time=2.57 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=16 ttl=63 time=3.42 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=17 ttl=63 time=1.77 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=18 ttl=63 time=2.85 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=19 ttl=63 time=1.32 ms
64 bytes from 192.168.78.100: icmp_req=20 ttl=63 time=2.46 ms


HD režim, testy postupně - ne duplex
Speedtest.net 260/260
Iperf 1 spojení 245/245
iperf 3 spojení 265/265
1 x

kocian55
Příspěvky: 13
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod kocian55 » 6 days ago

SpeedyGT píše:Po cca pul hodině se jednotka s argentinou s GPS v čechách lockla a bylo potřeba ji znova unlocknout. Uvidíme co bude dělat bez přístupu do netu :)
Device was reset due to detection of mismatch between device location and regulatory domain. Please enter an unlock key that matches your country of operation.


Tak ako to dopadlo bez prístupu na net ? Ako to blokujete ? V MK na FW alebo len nezadate DNS do jednotiek ? Dnes nam dorazil spoj, ideme to testnut na cca 900m tak uvidíme :)
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti