The Simper

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Uživatelský avatar
JT-RFE
Příspěvky: 35
Registrován: 2 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: The Simper

Příspěvekod JT-RFE » 5 months ago

honzam píše:
JT-RFE píše:Rovnako ani o tom, ci Mikrotik by isiel do niecoho takeho - to je prazdna tema.

A jde to vyrobit bez nich (Mikrotiku)? Myslím jako Simper...


Myslite ako kompletne proprietarne radio? Samozrejme, da sa to. Obvykly model v tejto industry je team zdatnych inzinierov a developerov + sedem alebo osemciferny rozpocet + 3 roky intenzivneho ucenia sa na vlastnych chybach.
0 x
Anything worth trying is hard.

satmag
Příspěvky: 157
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod satmag » 5 months ago

Pribudli nam nove adaptery pre mikrotik a AF-5x

Mikrotik:

https://rfelements.com/products/wireles ... adaptor-2/

Pri tomto adaptery si neviem predstavit ako odpojis kabel ked je to vsetko za prechodkou a miesta malo.

Rocket Prism 5AC and with the AF-5XHD:

https://rfelements.com/products/wireles ... adaptor-3/
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1775
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 5 months ago

Otazka je, naco by dakto pripajal AF 5X k Hornu?
0 x

satmag
Příspěvky: 157
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod satmag » 5 months ago

Tak Ultrahorn je určený na ptp spoje a sú aj UltraDish tak aj tie môžeš použiť s twistportom,a už keď vyjde nový soft PTMP v budúcnosti na Airfiber 5xHD tak sa to bude dať použiť aj na sektor
1 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1775
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 5 months ago

satmag píše:Tak Ultrahorn je určený na ptp spoje a sú aj UltraDish tak aj tie môžeš použiť s twistportom,a už keď vyjde nový soft PTMP v budúcnosti na Airfiber 5xHD tak sa to bude dať použiť aj na sektor

No ale 500€ za sektor uz nikto neda, otazka je ake CPE k tomu bude a kolko bude stat.
0 x

whef
Příspěvky: 856
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 5 months ago

Netušíte někdo, jak je to s Adaptéry na RB ? Už je k dispozici jen ten nový ? Nikde jsem ten starší nenašel. Jinak nová generace antén + nový adaptér to prodražují zas o cca 1k což je docela už dost. Ten nový adaptér je pěkně drahý, i když vím, že to je hliník :( 1400,- se mi zdá vela :(

satmag píše:Pribudli nam nove adaptery pre mikrotik a AF-5x

Mikrotik:

https://rfelements.com/products/wireles ... adaptor-2/

Pri tomto adaptery si neviem predstavit ako odpojis kabel ked je to vsetko za prechodkou a miesta malo.

Rocket Prism 5AC and with the AF-5XHD:

https://rfelements.com/products/wireles ... adaptor-3/
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5106
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 5 months ago

Dnes je oficiální představení a měl by být v prodeji asi od zítra. Například discomp
0 x

whef
Příspěvky: 856
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 5 months ago

JJ Discomp jich má skladem dost. Je to celé hliníkové, to je určitě lepší, ale ta cena už je fakt dost velká :(

honzam píše:Dnes je oficiální představení a měl by být v prodeji asi od zítra. Například discomp
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5106
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 5 months ago

Ano cena je vyšší. Jak za twistport tak za horn. Dnes dorazil první kousek.
Zde horn30 gen2 + nový twistport + rbM11 + R11e-5HacD. Zkusíme v nejbližší době nasadit...
Přílohy
20180711_112207.jpg
20180711_112207.jpg (96.6 KiB) Zobrazeno 706 x
20180711_112152.jpg
20180711_112152.jpg (80.25 KiB) Zobrazeno 706 x
20180628_084829.jpg
20180628_084829.jpg (124.96 KiB) Zobrazeno 706 x
0 x

pgb
Příspěvky: 466
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod pgb » 5 months ago

a to co dříve bylo dáváno jako plus - rychlá výměna díky twistportu se u routerboardu nekoná, protože musíš rozdělat dekl, aby jsi se dostal k odpojení utp :(
0 x

mrazek609
Příspěvky: 167
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod mrazek609 » 5 months ago

Instalace RB922 s SFP už je taky pasé. Škoda.
0 x

mrazek609
Příspěvky: 167
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod mrazek609 » 5 months ago

Ještě dotaz, jak zemníte tyto boxy? Kde mám RBM11G, tak stačí aby 20km daleko byl blesk a RB se zasekne nebo ztratí wlan1, je nutné fyzicky restartovat.
Kabel Solarix stíněný, dole uzeměný přes přepěťovku. Pomáhá mi jedině pospojit stínění přímo ke stožáru, ale to s tímto boxem už nebude možné.
0 x

basty
Příspěvky: 1805
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 5 months ago

honzam píše:Ano cena je vyšší. Jak za twistport tak za horn. Dnes dorazil první kousek.
Zde horn30 gen2 + nový twistport + rbM11 + R11e-5HacD. Zkusíme v nejbližší době nasadit...


Proc volite variantu desky a kartu misto jenom desky s AC wifinou?
0 x

whef
Příspěvky: 856
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 5 months ago

Tak čistě teoreticky má RBM výkonější CPU s oněco větším taktem. Sám jsem to zatím nezkoušel. Otázka je, jak jsou vychytané RBM, teď se chystám jedno nasadit. No jinak podle mne ta průchodka nebude sedět proti konektoru u nějakých verzí, ta Ac to má posunuto, nevím jak se tam bude dávat kabel, jedině nějak zkroutit. Nepřijde mi to moc domyšlené, i když nějaký posun tam je v něčem, zas krok zpět.

basty píše:
honzam píše:Ano cena je vyšší. Jak za twistport tak za horn. Dnes dorazil první kousek.
Zde horn30 gen2 + nový twistport + rbM11 + R11e-5HacD. Zkusíme v nejbližší době nasadit...


Proc volite variantu desky a kartu misto jenom desky s AC wifinou?
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5106
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 5 months ago

whef píše:No jinak podle mne ta průchodka nebude sedět proti konektoru u nějakých verzí, ta Ac to má posunuto, nevím jak se tam bude dávat kabel, jedině nějak zkroutit. Nepřijde mi to moc domyšlené, i když nějaký posun tam je v něčem, zas krok zpět.

Finální verze boxu bude mít možnost posunout průchodku. Kdyžtak mám foto. Takže půjde připojit i rb922 bez lámání kabelu


basty píše:Proc volite variantu desky a kartu misto jenom desky s AC wifinou?

Vychází to levněji než rb922 a přitom je to výkonejší než rb922

pgb píše:a to co dříve bylo dáváno jako plus - rychlá výměna díky twistportu se u routerboardu nekoná, protože musíš rozdělat dekl, aby jsi se dostal k odpojení utp :(

To je bohužel nevýhoda. Leda otevřít box a nebo s trochou šikovnosti strčit šroubovák skrz průchodku a odjistit UTP.
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Marskys a 5 hostů