RAY2

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
KoZLiCeK
Příspěvky: 600
Registrován: 9 years ago
Bydliště: CZ

Re: RAY2

Příspěvekod KoZLiCeK » 1 year ago

Leeonek píše:6m trubka 50mm silná, kotvená ve 2m, anténa 90cm uplně nahoře :D
Mám nedávno kupovaného RAYe a tímto neduhem rozhodně netrpí.

strelec... 6m/50mm :roll: :roll: :roll:
0 x

Uživatelský avatar
3com
Příspěvky: 449
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod 3com » 10 months ago

Jenom dotaz u Ray2 17GHz. Kdyz je potreba otocit antenu o 180° a ta spona antény je pak nahoře nevadí to v pohodě pro stálý provoz aby tam nepronikala voda? A nebo sponu otevřít a dát ji dolů jak v klasickém stavu? Odtoková dírka je dole i nahoře v obou stavech u dané antény...

20161230_005200.jpg
1 x

whef
Příspěvky: 508
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod whef » 10 months ago

3com píše:Jenom dotaz u Ray2 17GHz. Kdyz je potreba otocit antenu o 180° a ta spona antény je pak nahoře nevadí to v pohodě stálý provoz aby tam nepronikala voda? A nebo sponu otevřít a dát ji dolů jak v klasickém stavu? Odtoková dírka je dole i nahoře v obou stavech u dané antény...

20161230_005200.jpg


Ahoj, podle mne by to nevadilo, ta voda by zas vytekla. Ale máš tam pravděpodobně blbě přidělaný držák, dá se přidělat tak, aby spona byla vždy dole. Tedy alespoň u těch starších arkivátorů, což tento je. U těch nových to otáčím, alespoň co jsou do 10 Ghz a moc se mi nelíbí, je vidět jak se na tom šetřilo.
0 x

coolerman1
Příspěvky: 89
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 10 months ago

Za aku najnizsiu cenu sa da zohnat RAY 2 17ghz 2x30cm antenami ?
0 x

Uživatelský avatar
3com
Příspěvky: 449
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod 3com » 10 months ago

do 100k včetně DPH se vlezeš 8)
0 x

rado3105
Příspěvky: 2140
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod rado3105 » 10 months ago

u nas 3000e s dph, dalo by sa aktualne uz mozno aj menej...
0 x

David2006
Příspěvky: 3217
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 months ago

Máte někdo zkušenost s RAY2 a switchem HP V1910 ? Jedná se mi o to že mi ethernet radia nelinkuje na 1gbs ale na 100Mbs. Zkoušel jsem tam notes a ten bez problému 1Gbs ještě jsem měnil i kabel za jiné orginály a výsledek stejný. Pokud si na HP vynutím 1000Mbs tak to klekne. RAY1 o porty vedle jede na gigu.
0 x

GRFS
Příspěvky: 665
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 8 months ago

David2006 píše:Máte někdo zkušenost s RAY2 a switchem HP V1910 ? Jedná se mi o to že mi ethernet radia nelinkuje na 1gbs ale na 100Mbs. Zkoušel jsem tam notes a ten bez problému 1Gbs ještě jsem měnil i kabel za jiné orginály a výsledek stejný. Pokud si na HP vynutím 1000Mbs tak to klekne. RAY1 o porty vedle jede na gigu.


Kolik mas kabelu mezi radiem a switchem ? Nezapomen zapocitat i to co jde z injektoru nahoru k radiu.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

lyra
Příspěvky: 543
Registrován: 9 years ago
Bydliště: Rakovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 8 months ago

Mam pocit že to už se někde probíralo, ale už nevím kde .
U nas jsme měli podobny problem na Edge core - museli jsme ho v Edge ručně nastaveno na 1 Gb jinak nelinkoval.

Ale jak říkám určitě se to tady řešilo dříve -
0 x

David2006
Příspěvky: 3217
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 months ago

Děkuji za odpovědi, dopoledne jsem to vyřešil. V daném managmentu switche je 6 způsobů jak zvolit 1Gbs. Platil až čtvrtý pokus tedy Auto/10/100/1000.
0 x

Defender
Příspěvky: 61
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Defender » 8 months ago

David2006 píše:Děkuji za odpovědi, dopoledne jsem to vyřešil. V daném managmentu switche je 6 způsobů jak zvolit 1Gbs. Platil až čtvrtý pokus tedy Auto/10/100/1000.


to nevypada jako fixace rychlosti na 1G:)
0 x

David2006
Příspěvky: 3217
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 months ago

Možná to tak nevypadá ale na 1Gb to valí:).
0 x

hocimin1
Příspěvky: 888
Registrován: 11 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 6 months ago

Jenom osvezim tema, nema nekdo template pro RAY2 do cacti ?
0 x

MilanT
Příspěvky: 33
Registrován: 7 months ago

Příspěvekod MilanT » 1 week ago

Řešil někdo že mu ray2 10G nepropouští BPDU ramce? Dokázal by někdo poradit jak to nastavit ať je spoj plně transparentní?
0 x

Chimiak
Příspěvky: 62
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Chimiak » 1 week ago

MilanT píše:Řešil někdo že mu ray2 10G nepropouští BPDU ramce? Dokázal by někdo poradit jak to nastavit ať je spoj plně transparentní?

Switch settings / advanced / zalozka ATU settings a vypnout Reserved multicast to CPU
pak bude propoustet i BPDU ramce.
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti