Cambium ePMP 1000

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hocimin1
Příspěvky: 1109
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Re: Cambium ePMP 1000

Příspěvekod hocimin1 » 3 years ago

Konecne nekdo dalsi, tak uz jsem mel paranoju ze s tim neumim.

Mam stejny problemy.


Ale chtel bych slyset i ty kterym to funguje, uz z principu by me zajimalo co delam spatne




Caleb píše:Moje zkusenost s Cambium ePMP 1000 je
- nefunkcni DFS (neustaly radar detect)
- neumi to normalne scanovat (takze vybrat volny kanal je porod)
- jedinej funkcni rezim je PtP (vsechny ostatni rezimy maji nepouzitelnou latenci a velmi spatnou stabilitu).

Opravdu jsem nastavovanim a ladenim ruznych parametru stravil hodne casu, videl jsem spoustu cambium prednasek na youtube, kompletne jsem prostudoval manual a muzu zodpovedne rict, ze uz me ani nenapadne to koupit. Napad a technologie jsou fakt sympaticke, jedinej problem je, ze ve vzduchu to nefunguje.
0 x

Polk
Příspěvky: 270
Registrován: 12 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 3 years ago

Ahoj, také jsem nějaké epmp nakoupil a mám z toho také rozpolcené pocity. Připojil jsem na tom asi 4 klienty.
Síť mám postavenou pouze na MK a chtěl jsem něco "lepšího" .. nemožnost scanování, při změně kanálu někdy trvá něž se nějaký klient připojí, člověk nevidí kolik protéká spojem atd a připadám si jak slepý. atd ..
Ale na nějakém čistém kanálu to celkem lítá, ale myslím si že bych to stejné udělal i na MK.
Bral jsem strašnou výhodu GPS, pevný poměr 75:25 atd ... ale nevím nevím.

A říkám si jestli není lepší jít do UBNT i když jsem letitý zastánce MK, ale co vidím okolo každý používá UBNT a MK asi dost zaostává (pokud tedy všichni UBNTčkáři si tedy nehoní jen triko že to tak pekelně lítá :-) )

Další krok by byla možná PMP450 ... ale ani ta si neporadí se zarušením a cenově to je pak "trochu" jinde.
0 x

Jenya
Příspěvky: 448
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod Jenya » 3 years ago

Polk píše:Ahoj, také jsem nějaké epmp nakoupil a mám z toho také rozpolcené pocity. Připojil jsem na tom asi 4 klienty.
Síť mám postavenou pouze na MK a chtěl jsem něco "lepšího" .. nemožnost scanování, při změně kanálu někdy trvá něž se nějaký klient připojí, člověk nevidí kolik protéká spojem atd a připadám si jak slepý. atd ..
Ale na nějakém čistém kanálu to celkem lítá, ale myslím si že bych to stejné udělal i na MK.
Bral jsem strašnou výhodu GPS, pevný poměr 75:25 atd ... ale nevím nevím.

A říkám si jestli není lepší jít do UBNT i když jsem letitý zastánce MK, ale co vidím okolo každý používá UBNT a MK asi dost zaostává (pokud tedy všichni UBNTčkáři si tedy nehoní jen triko že to tak pekelně lítá :-) )

Další krok by byla možná PMP450 ... ale ani ta si neporadí se zarušením a cenově to je pak "trochu" jinde.


Taky jsem letity MKtikar, i UBNT, tak pul na pul, nicmene na novych produktech vidim jak UBNT Mikrotiku utika milovymi kroky, takze dost resim co dal. Mimochodem pred cca 4mi lety jsem za nehorazny penize nakoupil PMP430 a tesil se jak to bude litat, vysledek byl tragicky. Absolutne. Rychle jsem tam vratil UBNT a tloukl se do hlavy, jak jsem si mohl myslet, ze ti Canopy klienti se ziskem jak Nanostation5, by mohli jet lepe, nez NB M5.
0 x

menicks
Příspěvky: 220
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod menicks » 3 years ago

- DFS se chová přesně tak jak má stejně jako na MK a UBNT :)
- má to ACS a spectrum analyzer
- chcete to trochu poladit a pak to funguje jak má, nicméně latence je trochu větší o pár milisekund ale to je způsobeno synchronizací a jinak to nelze udělat


Caleb píše:Moje zkusenost s Cambium ePMP 1000 je
- nefunkcni DFS (neustaly radar detect)
- neumi to normalne scanovat (takze vybrat volny kanal je porod)
- jedinej funkcni rezim je PtP (vsechny ostatni rezimy maji nepouzitelnou latenci a velmi spatnou stabilitu).

Opravdu jsem nastavovanim a ladenim ruznych parametru stravil hodne casu, videl jsem spoustu cambium prednasek na youtube, kompletne jsem prostudoval manual a muzu zodpovedne rict, ze uz me ani nenapadne to koupit. Napad a technologie jsou fakt sympaticke, jedinej problem je, ze ve vzduchu to nefunguje.
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1109
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 3 years ago

menicks píše:- DFS se chová přesně tak jak má stejně jako na MK a UBNT :)
- má to ACS a spectrum analyzer
- chcete to trochu poladit a pak to funguje jak má, nicméně latence je trochu větší o pár milisekund ale to je způsobeno synchronizací a jinak to nelze udělat


Caleb píše:Moje zkusenost s Cambium ePMP 1000 je
- nefunkcni DFS (neustaly radar detect)
- neumi to normalne scanovat (takze vybrat volny kanal je porod)
- jedinej funkcni rezim je PtP (vsechny ostatni rezimy maji nepouzitelnou latenci a velmi spatnou stabilitu).

Opravdu jsem nastavovanim a ladenim ruznych parametru stravil hodne casu, videl jsem spoustu cambium prednasek na youtube, kompletne jsem prostudoval manual a muzu zodpovedne rict, ze uz me ani nenapadne to koupit. Napad a technologie jsou fakt sympaticke, jedinej problem je, ze ve vzduchu to nefunguje.



co presne znamena trochu poladit ? Ja jsem to testoval na vsech kanalech, ve vsech modech a porad stejnej problem (jak jsem pres to neco pustil, rozpojeno radar detect a pak dlouho nez se to opet spojilo)
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3629
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod midnight_man » 2 years ago

chlapi kde najlepsie nakupujete cambium veci?
0 x

Uživatelský avatar
stouracpetr
Příspěvky: 601
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod stouracpetr » 2 years ago

Pro jednoho ze zakazniku jsem meril tuto antenu

http://www.epmp.cz/epmp-sector-antenna-90-120

Udavane parametry koresponduji se skutecnosti,zisk vyrovnany cca 17-18 dBi v obou polarizacich, CSV slusne do 1,5 ,odstup polarizaci kolem 30 dB.


Nechal si promerit i parametry tohoto adapteru:
http://www.epmp.cz/twistport-adaptor-epmp
Zpracovani plastu je na velmi dobre urovni.
2 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3629
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod midnight_man » 2 years ago

http://eshop.konektel.cz/epmp-elevate-1

takze uz dokazu fungovat na UBNT zariadeniach, akurat treba zaplatit za FW pre kazdu jednotku :D :D :D :D
0 x

rouchi
Příspěvky: 511
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 2 years ago

má to někdo otestované ? v čem je to lepší než airmax ??
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

ludvik
Příspěvky: 4032
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod ludvik » 2 years ago

Jo ... jenže cenovou politikou do zabíjí. Má to být za symbolickou částku, jinak nikdo nahrazovat za jejich HW nebude.
midnight_man píše:http://eshop.konektel.cz/epmp-elevate-1
takze uz dokazu fungovat na UBNT zariadeniach, akurat treba zaplatit za FW pre kazdu jednotku :D :D :D :D
0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.

Leeonek
Příspěvky: 3515
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod Leeonek » 2 years ago

Nechtěl by někdo 1ks http://www.aspa.cz/epmp-1000-gps-sync-radio-z106271 + 5ks klientů s nějakýma integrovanýma (tuším 13db) anténama? Dívám se, že Aspa to už ani nemá v nabídce.
0 x

rado3105
Příspěvky: 2249
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod rado3105 » 2 years ago

Tie ap 2000 pravdepodobne dokazu MU-MIMO...cize max. priepustnost si nedelia ale kazdy klient ju ma?
0 x

Jenya
Příspěvky: 448
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod Jenya » 2 years ago

rado3105 píše:Tie ap 2000 pravdepodobne dokazu MU-MIMO...cize max. priepustnost si nedelia ale kazdy klient ju ma?


Nevi nekdo, jak to MU-MIMO u toho ePMP 2000 funguje? Pridelava se to jako dalsi krabicka (ePMP 2000 Smart Antenna) k normalnimu sektoru, princip nechapu.
http://www.cambiumnetworks.com/products ... epmp-2000/
0 x

menicks
Příspěvky: 220
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod menicks » 2 years ago

Leeonek píše:Nechtěl by někdo 1ks http://www.aspa.cz/epmp-1000-gps-sync-radio-z106271 + 5ks klientů s nějakýma integrovanýma (tuším 13db) anténama? Dívám se, že Aspa to už ani nemá v nabídce.

Napište mi do SZ jak jsou staré a kolik by jste za ně chtěl..
0 x

Leeonek
Příspěvky: 3515
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod Leeonek » 2 years ago

Jelikož se množí dotazy ohledně navrhovaného prodeje věcí co jsem psal výše, dávám to sekce bazar.
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: topnet a 8 hostů